Ekologicznego mleko od producenta Juchowo. Krowy otrzymują wysokiej jakości, naturalny pokarm, niezbędny do produkcji bio mleka. Badania przeprowadzane w gospodarstwie Juchowo wykazały, że bio sery oraz mleko pełne są wartościowych kwasów tłuszczowych Omega 3, oraz sprzężonego kwasu linolowego.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Pyszne mleko, gości w mojej kuchni już od bardzo dawna i nigdy nie zawodzi
Mleko A2 to wyjątkowy produkt zawierający beta-kazeinę w postaci A2, uznawanej za pierwotną i najbardziej naturalną formę tego białka. Dzięki obecności proliny w strukturze aminokwasowej, jego trawienie jest łatwiejsze i bardziej przyjazne dla organizmu.
Beta-kazeina A2 obecna w mleku krowim wykazuje podobieństwo do β-kazeiny znajdującej się w mleku kobiecym. W rezultacie mleko A2 imituje pewne właściwości mleka matki, wspierając optymalny rozwój i wzrost dziecka.
Dodatkowo jest polecane osobom z nietolerancją mleka, ponieważ ma działanie prozdrowotne, które może zmniejszać ryzyko stanów zapalnych oraz reakcji alergicznych. Badania sugerują, że spożywanie mleka A2, pomimo obecności laktozy, wiąże się z mniejszym prawdopodobieństwem wystąpienia problemów trawiennych, takich jak wzdęcia czy niestrawność.
Wszystkie produkty mleczne oferowane przez Juchowo Farm są wytwarzane wyłącznie z mleka A2, co zapewnia najwyższą jakość oraz troskę o zdrowie konsumentów.
Skład: mleko krowie pełne BIO A2, nienormalizowane, pasteryzowane, naturalna zawartość tłuszczu > 3,5 %
Wartości odżywcze: Wartość energetyczna: 292 kJ/70 kcal; Tłuszcz: > 4,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,2 g; Węglowodany: 5,0 g, w tym cukry: 3,0 g; Białko: 2,8 g; Sól: 0,09 g.
Rodzaj: mleko krowie
Pojemność: 1000 ml
Zawartość tłuszczu: 3.8%
Cechy dodatkowe: ekologiczne
Zobacz:
Wszystkie nowości