Historia Musztardy z Kcyni sięga końca lat 50. XX wieku. Była to jedna z najbardziej cenionych i poszukiwanych musztard w Polsce. Firmie Grewling z Kcyni udało się odtworzyć dawną linię produkcyjną. Swój doskonały smak i aromat musztarda zawdzięcza użyciu wyłącznie całych ziaren gorczycy, rozcieraniu ich za pomocą kamiennych młynów żarnowych oraz leżakowaniu zacieru w drewnianych beczkach dębowych. Wytwórnia opiera się na procesie technologicznym z 1929 roku. Składniki: woda, ziarna gorczycy białej, ocet winny, miód naturalny 7%, sól, nasiona gorczycy białej i czarnej, przyprawy. Masa netto: 190g Wartość odżywcza w 100 g produktu: - Wartość energetyczna 448 kJ/105 kcal - Tłuszcze <0,5 g - W tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g - Węglowodany 20 g - W tym cukry 10 g - Białko 6,6 g - Sól 2,5 g
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Zobacz:
Wszystkie nowości