Olej z pestek dyni można używać do zielonych sałatek, gotowanych warzyw oraz przeróżnych sosów dla uwydatnienia ich smaku. Posmarowana skórka kurczaka nabierze podczas pieczenia złocisto-brązowego koloru oraz chrupkości.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
SKŁADNIKI
olej z
prażonych pestek dyni* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W
100 ml
Wartość energetyczna - 3367 kJ/819 kcal
Tłuszcz - 91
g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 17 g
w tym kwasy tłuszczowe
jednonienasycone - 33 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 41
g
Węglowodany - 0,0 g
w tym cukry - 0,0 g
Białko - 0,0 g
Sól - 0,0
g
Witamina E - 9 mg (75% dziennej referencyjnej wartości
spożycia)
kwasy Omega 6 - 41 g
Zobacz:
Wszystkie nowości