Oliwki Kalamata są najbardziej znane z ciemnych oliwek greckich. Ciemne nie oznacza oczywiście, że są czarne. To bardziej kolory fioletu, brązu. Są doskonałe do dań gorących, np. do pizzy, pasty, czy zapiekanki. Oliwki Olive’s Earth pochodzą z rodzinnej firmy z okolic Salonik. Ich wyjątkowy smak wywodzi się nie tylko z wieloletniej tradycji rodzinnej ale z racji ich pochodzenia.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Skład: oliwki, zalewa: ocet winny vinegar, olej słonecznikowy, woda, sól.
Wartości odżywcze na 100 g:
wartość energetyczna 1157 Kj/281 Kcal,
tłuszcz 27,8 g, w tym nasycone 3,2 g,
węglowodany 4,1 g, w tym cukry 0,1 g,
błonnik pokarmowy 3,9 g,
białko 1,6 g,
sól 3,0 g.
Zobacz:
Wszystkie nowości