Oliwki Olive’s Earth pochodzą z rodzinnej firmy z okolic Salonik. Ich wyjątkowy smak wywodzi się nie tylko z wieloletniej tradycji rodzinnej ale z racji ich pochodzenia.
9
9
Autentyczne oliwki z różnych zakątków Grecji. Oliwki Olive’s Earth pochodzą z rodzinnej firmy z okolic Salonik. Ich wyjątkowy smak wywodzi się nie tylko z wieloletniej tradycji rodzinnej ale z racji ich pochodzenia.
Najbardziej tradycyjne i najbardziej popularne zielone oliwki to stołowe odmiany Chalkidiki. Oliwki Chalkidiki to duże, jasno zielone oliwki greckie o owalnym kształcie, powszechnie zbierane jeszcze w młodym wieku.
Oliwki Kalamata są najbardziej znane z ciemnych oliwek greckich. Ciemne nie oznacza oczywiście, że są czarne. To bardziej kolory fioletu, brązu. Są doskonałe do dań gorących, np. do pizzy, pasty, czy zapiekanki.
Oliwki Amfissa są okrągłe, mają jędrną skórkę i chrupiącą konsystencję. Ten rodzaj oliwek najczęściej rośnie w przydomowych gospodarstwach. Występują w trzech odmianach: zielone, czarne i czarno-brązowe. Czarny kolor jest w rzeczywistości bardzo głębokim, ciemnofioletowym kolorem. Mają łagodny, owocowy smak i posiadają rozpływającą się w ustach miękkość.