logowanie logowanie
icon like 0 ulubione
icon wishlist wishlista
basket
0,00 zł
0
Brak produktów w koszyku
Brak produktów w koszyku

Produkty z truflą, Grzyby

Luksusowe, pożądane, cenione - trufle. Do każdego dania wprowadzą wyjątkowy, intensywny smak i zapach, od którego nie można się oderwać.

97

97

Kategorie icon show more icon show less

Producent icon show more icon show less

Cena icon show more icon show less

Cechy produktów icon show more icon show less

97

97

Dostępne produkty z truflą, grzyby w sklepie Kultura Smaku

97

Luksusowe, pożądane, cenione - trufle.

Do każdego dania wprowadzą wyjątkowy, intensywny smak i zapach, od którego nie można się oderwać.

Trufle stanowią dziś jeden z najdroższych i najbardziej pożądanych przysmaków świata.  Ze względu na rzadkie występowanie, a także niezwykle trudny proces ich wzrostu i wydobycia, ich ceny sięgają nawet kilku tysięcy euro za kilogram. A ze względu na swój wyjątkowy, niepowtarzalny aromat, każdy chce je mieć na swoim talerzu.

Włoska tradycja mówi, by trufle dodawać do prostych potraw bez intensywnych smaków, które mogłyby kłócić się ze smakiem trufli. Klasykami wśród takich dań są:

  • risotto
  • tagliolini
  • bruschetta
  • pizza margherita
  • jajecznica
  • stek wołowy

Ciężko jest zidentyfikować smak trufli. Zależy on od odmiany, stopnia dojrzałości, okresu zbioru. Najczęściej mówi się, że trufla czarna ma smak ziemisty i orzechowy, natomiast biała - serowo-czosnkowy.

Koneserzy twierdzą jednak, że każdy powinien osobiście skosztować tych wyjątkowych grzybów, zdefiniować ich smak i “dać się w niego wciągnąć”.

W Thelikatesach mamy dla Was szeroki wybór truflowych przetworów.

Wspaniałe produkty truflowe w Kulturze Smaku:

PRODUKTY TRUFLOWE OD TARTUFI JIMMY

Carpaccio Z Truflii Bianchetto - znakomita przyprawa do pasztetów, pieczeni i wielu innych dań na bazie mięsa i makaronu. Trufle Bianchetto są zbierane między 15 stycznia, a 30 kwietnia. Wizualnie bardzo podobne do białych trufli lecz są od nich mniej szlachetne. Cenione za silny i intensywny aromat.

Oliwa truflowa - połączenie najwyższej jakości włoskiej oliwy z aromatem z trufli. Doda wyjątkowego aromatu do każdego sosu. Już parę kropel oliwy wzbogaca smak makaronu, sałatki czy bruschetty.

Ketchup z truflami - keczup z najwyższej jakości pomidorów z aromatem trufli letniej. Świetny do hot dogów, hamburgerów czy smażonych/pieczonych ziemniaków.

SOSY TRUFLOWE OD BERNARDINI

Ragu mięsne z truflami Dolce Vita - ragu z wieprzowiną oraz czarnymi truflami letnimi i zimowymi. Doskonały dodatek do makaronów, ravioli, jajek; a nawet samo, jako smarowidło do chleba.

Salsa truflowa Dolce Vita - salsa z białymi truflami, śmietanką i Parmigiano Reggiano. Perfekcyjny składnik makaronów, risotto, pizzy i mięs.

PRODUKTY Z TRUFLĄ OD SALCIS

Ser Monna Lisa Al Tartufo - Dzięki dodaniu pasków trufli do stalowych kadzi koagulacyjnych Pecorino może nabrać cennych walorów i niesamowitego aromatu od samego początku przetwarzania. Ta wspaniała receptura zostaje doprowadzona do perfekcji podczas starzenia. Produkt finalny to doskonałe połączenie delikatnego i słodkiego smaku sera oraz mocnego i zdecydowanego aromatu trufli.

Salame Al Tartufo Mignon - oryginalna włoska receptura, idealnie skomponowane składniki, wyczuwalny i aromatyczny dodatek z trufli stanowi niesamowite dopełnienie smaku wysokiej jakości wieprzowiny. Świetnie komponuje się jako zapiekany dodatek do pizzy czy kanapek, ale wiemy że wśród smakoszów może być jedzone samodzielnie.

 

 

Rekomendacje dla Ciebie
×
×