Ekologiczne otręby gryczane powstają podczas przemiału gryki na kaszę gryczaną. W skład otrąb wchodzi głównie zewnętrzna, najbardziej wartościowa warstwa ziarna, tj. okrywa owocowo - nasienna. Otręby doskonale smakują z przetworami mlecznymi. Mogą stanowić dodatek do musli, płatków, zup, sałatek i sosów. Polecamy również zastąpienie otrębami części mąki w domowych wypiekach i potrawach mącznych. Otręby przed spożyciem zalecamy poddać krótkotrwałej obróbce cieplnej.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
SKŁADNIKI
otręby
gryczane* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna - 1659 kJ / 392 kcal
Tłuszcz
- 2,7 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g
Węglowodany
- 75 g, w tym cukry - 2,6 g
Białko
- 12 g
Sól
- 0,03 g
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać
w suchym i chłodnym miejscu.
Zobacz:
Wszystkie nowości