Japońska przyprawa, bardzo ostra i aromatyczna. Ma ona bardzo intrygujący, jasnozielony kolor oraz charakterystyczny, intensywny smak. Od lat stanowi nieodłączny dodatek do sushi i sashimi.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Składniki:
Woda, chrzan w proszku 35,55%, substancja słodząca: sorbitol, olej sojowy, sól, kurkuma w proszku, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, aromat musztardowy, korzeń chrzanu japońskiego, barwnik brylantowy FCF E133.
Wartości odżywcze w 100g produktu:
wartość energetyczna 1423kj/340kcal,
tłuszcze 13,8g (w tym nasycone 0,35g),
węglowodany 52,2g (w tym cukry 5,5g),
białko 1,7g, sól 8,78g.
Zobacz:
Wszystkie nowości