Kahawa ya Congo to organiczna kawa, która wyróżnia się subtelną słodyczą prażonych zbóż, delikatnym owocowym akcentem oraz wyczuwalną nutą orzechów. Ta w 100% Arabica pochodzi z żyznych brzegów jeziora Kivu położonych we wschodnim regionie Konga, oferując autentyczny smak i jakość godną zachwycenia. W opakowaniu znajduje się 10 kapsułek przeznaczonych do systemu NESPRESSO.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Jest to kawa o wyjątkowej delikatności, harmonijnie łącząca aromaty prażonych zbóż, orzechów i łagodną owocową świeżość.
Reviving Origins Congo Organic - Proces palenia
Metoda palenia została opracowana z niezwykłą precyzją. Kawa Reviving Origins Congo powstaje dzięki procesowi rozdzielnego palenia. Obydwie części ziaren są poddawane ciemnemu i krótkotrwałemu procesowi palenia. Pierwsza część ziaren jest palona nieco intensywniej i dłużej, co wzmacnia intensywność smaku naparu.
Zalecana wielkość filiżanki: Espresso 40 ml / Lungo 110 ml
Masa netto: (dla 10 kapsułek) 55 g
Profil aromatyczny: Ciasteczkowy, owocowy, słodki i zbożowy
Składniki: 10 kapsułek aromatyzowanej kawy mielonej i palonej 100% Arabica przeznaczonej do systemu NESPRESSO, aromat naturalny - gustowny, owocowy smak.
Zawiera znikome ilości energii, tłuszczu, węglowodanów, białka i soli.
Zobacz:
Wszystkie nowości