Coraz więcej konsumentów zaczyna zamieniać mięso na produkty roślinne. Rośnie grupa wegan i wegetarian, a przede wszystkim fleksitarian - czyli osób, które nie rezygnują z mięsa w 100%, ale spożywają je sporadycznie.
Podążając za waszymi wyborami na nasze półki trafiły Vege produkty od Bezmięsny, Roślinny Qurczak oraz Zakład Wyrobów Roślinnych. Stanowią doskonałą alternatywę dla produktów mięsnych i świetnie sprawdzają się w kuchni! Ponadto nie zawierają cholesterolu i tłuszczu szkodliwych dla naszego zdrowia.
🌱 Roślinne alternatywy mięsa od Bezmięsny
Bezmięsny tworzy “mięso” roślinne trafiając w gusta nie tylko wegetarian ale również mięsożerców. Ich produkty vege powstają na bazie białka pszennego, które dostarcza niezbędnych składników odżywczych i nie zawiera przy tym szkodliwych konserwantów ani barwników. Są doskonałym źródłem białka i błonnika.
Bezmięsny to burgery, gyros w przeróżnych postaciach, szynki czy kiełbaski. Zagłębiając się w potrzeby konsumentów robi produkty na najbardziej wymagające gusta wszystkich odbiorców. Są świetną alternatywą mięsa - Mają one mięsną strukturę, smak i świetnie zachowują się przy obróbce - na patelni, w piekarniku czy na grillu, a także jako dodatek do obiadów czy przekąsek.
🌱 Zwyrol - Zakład Wyrobów Roślinnych
Zakład Wyrobów Roślinnych od 10 lat specjalizuje się w rzemieślniczej produkcji alternatywnej żywności roślinnej. Ich celem jest przede wszystkim dbałość o środowisko, a przy tym o zdrowie konsumentów.
Ich głównym produktem są pyszne roślinne kiełbasy i kabanosy, które idealnie sprawdzają się na grilla, hot dogów lub jako przekąska. W swoim asortymencie oprócz kiełbasek mają też m.in. vege farsze i kotlety, które również zachwycają składem i oczywiście smakiem. Tworzą wyroby wysokiej jakości z dużą ilością składników odżywczych potrzebnych dla organizmu.
🌱 Qurczak - roślinne alternatywy mięsa drobiowego
Młody zespół z pasją do gotowania, którego misją jest udowodnienie, że kuchnia roślinna może być smaczna, odżywcza i prosta. Tworzą świetną alternatywę dla mięsa, która dostarcza nam wszystkich niezbędnych substancji.
Mięso od Qurczak strukturą przypomina mięso z kurczaka, choć tworzona jest na bazie białka z pszenicy i fasoli.
Nie zawiera zbędnych utleniaczy i konserwantów, a w obróbce zachowuje się identycznie jak kurczak.
POPULARNE ROŚLINNE ALTERNATYWY MIĘSA
Tofu - najbardziej znana od lat alternatywa mięsa; jest świetnym źródłem białka, a do tego jest niskokaloryczne. Najczęściej używa się go w postaci kotletów, kostek lub granulatu. Można dodawać do niego przyprawy, marynować i poddawać obróbce termicznej.
Ciecierzyca - jest idealnym źródłem białka i błonnika; ponadto jest bogata w żelazo i wapń. Można używać jej do obiadów, dań gulaszowych czy kotlecików. Jest doskonałym uzupełnieniem diety zarówno dla wegan i wegetarian szukających alternatywy mięsa jak i osób jedzących mięso.
Fasola - kolejna popularna alternatywa mięsa, w szczególności przy burgerach i kanapkach na ciepło. Podobnie do białka pszennego jest bogatym źródłem białka i błonnika
Soja - podobnie jak tofu jest doskonałą alternatywą dla mięsa ze względu na skład i zastosowanie w kuchni. Również zazwyczaj używana jest w postaci granulatu, kostek i kotletów. Idealnie nadaje się do obiadów, burgerów czy jako zamiennik mięsa mielonego.
________________________________________________________________________________________
W Thelikatesach mamy dla Was roślinne alternatywy mięsa m.in. od Bezmięsny, Qurczak i Zakład Wyrobów Roślinnych a także mnóstwo dodatków vege: sosy, pasty warzywne i wiele, wiele innych.
Cały dział poświęcony vege produktom znajdziesz tutaj oraz w naszym sklepie stacjonarnym.
aleja Zwycięstwa 235/1, 81-521 Gdynia
Telefon: 601 946 888