Ekologiczne ziarno soi to jeden z najpopularniejszych produktów azjatyckich. Doskonale sprawdza się jako dodatek do dań jednogarnkowych, zup, potraw warzywnych, warzywno-mięsnych, sałatek. Rozdrobniona jest idealna do potraw mącznych, past, kotletów. Ziarno soi zawiera wysoką zawartość białka, stanowi podstawę diety wegetariańskiej i wegańskiej.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
SKŁADNIKI
soja*
100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Uprzednio
namoczoną co najmniej 8 godzin soję, gotować w lekko osolonej wodzie w proporcji
1:2,5 (1 porcja soi na 2,5 porcje wody) ok. 60 min.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna - 1783 kJ / 427 kcal
Tłuszcz - 20 g,
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 2,9 g
Węglowodany - 21 g,
w
tym cukry - 7,3 g
Białko
- 36 g
Sól
- 0 g
INFORMACJA
ALERGENNA
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zobacz:
Wszystkie nowości