Ekologiczny ryż Basmati biały charakteryzuje się subtelnym orzechowym smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Stanowi najszlachetniejszą odmianę ryżu na świecie. Doskonały jako dodatek do mięs, sałatek, dań egzotycznych i deserów.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
SKŁADNIKI
ryż
Basmati biały* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
uprzednio
wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym
ogniu ok. 25 min.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna - 1642 kJ / 389 kcal
Tłuszcz
- 0,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany
-78 g, w tym cukry - 0,1 g
Białko
- 7,4 g
Sól - 0 g
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać
w suchym i chłodnym miejscu.
Zobacz:
Wszystkie nowości