Brązowy ryż jest bogaty w błonnik, substancje mineralne i witaminy. Charakteryzuje się specyficznym aromatem i zapachem. Warto po niego sięgnąć, mimo że gotuje się nieco dłużej niż biały ryż. Idealnie komponuje się z drobiem, warzywami, Najlepszy do risotto, kotletów i gołąbków wegetariańskich.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
SKŁADNIKI:
ryż okrągły pełnoziarnisty* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna 1601 kJ/378 kcal
Tłuszcz 2,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g
Węglowodany 79 g
w tym cukry 0,8 g
Błonnik 3,4 g
Białko 7,5 g
Sól 0,03 g
Zobacz:
Wszystkie nowości