logowanie logowanie
icon like 0 ulubione
icon wishlist wishlista
basket
0,00 zł
0
Brak produktów w koszyku
Brak produktów w koszyku
Zarejestruj się i zyskaj produkty warte nawet 150 zł za 1 grosz! Zaloguj się lub załóż konto. Uwaga oferta powiązana z historią zamówień danego klienta
Producent:
Dodaj do ulubionych

Fereoli Gino Salame Felino IGP Fereoli - Pork włoskie salami | od 100 g

Zobacz opinie
Podziel się opinią

Salame Felino IGP to wyjątkowe włoskie salami, tworzone zgodnie z wielowiekową tradycją regionu Parmy. Powstaje wyłącznie ze świń hodowanych we Włoszech. Charakteryzuje się delikatnym, lekko słodkawym smakiem oraz umiarkowanym użyciem soli i przypraw. Proces dojrzewania trwa co najmniej 45 dni, co podkreśla jego niepowtarzalny charakter.

Cena:
14,31 PLN / 100g
143,10 PLN / kg

Kuchnia włoska Fereoli Gino Salame Felino IGP Fereoli - Pork włoskie salami | od 100 g

Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu

Salami to pochodzi z malowniczych dolin Parmy i wyróżnia się idealnym balansem pomiędzy chudym mięsem a smalcem. Dodaje mu wyjątkowości także charakterystyczny, niezapomniany aromat.


Sekret jakości tkwi w precyzyjnym, średnio gruboziarnistym mieleniu starannie wyselekcjonowanych kawałków wieprzowiny, które po przyprawieniu dojrzewają przez odpowiednią liczbę miesięcy.


Wygląd: kompaktowy, z chudymi częściami mięsnymi rubinowymi czerwonymi naprzemilającymi się z grubymi białymi częściami; kompozycja jest zwykle szczupła, ponieważ jest wymagana dla Felino
Smak: słodki i delikatny, dzięki umiarkowanemu wykorzystaniu soli i przypraw; przedstawia złożony smak ze względu na długie dojrzewanie
Dojrzewanie: co najmniej 45 dni


Kraj pochodzenia: Włochy

Składniki: Wieprzowina, sól, dekstroza, przyprawy, azotan potasu.

Wartości odżywcze na 100 g:
Energia 1625 kj 391 kcal.
Tłuszcze 31 g.
- w tym nasycone 11 g.
Węglowodany 1,1 g.
- w tym cukry 0 g.
Białko 27 g.
Sól 1,7 g.

Nowości

×
×
Ostatnio oglądane