logowanie logowanie
icon like 0 ulubione
icon wishlist wishlista
basket
0,00 zł
0
Brak produktów w koszyku
Brak produktów w koszyku
Zarejestruj się i zyskaj produkty warte nawet 150 zł za 1 grosz! Zaloguj się lub załóż konto. Uwaga oferta powiązana z historią zamówień danego klienta
Producent:
Dodaj do ulubionych

Salcis Salame Toscano Affettato In Astuccio 100 g

Podziel się opinią

Salami Toscano uchodzi za najbardziej rozpoznawalną wędlinę regionu Toskania. Mieszkańcy tego obszaru nazywają ją po prostu Salame, podkreślając w ten sposób, że w ich oczach jest to jedyne prawdziwe salami we Włoszech. Wyróżnia się ono charakterystycznymi dużymi kawałkami tłuszczu, a jej smak łączy w sobie intensywny aromat z delikatną, ale wyczuwalnie pikantną nutą.

Wędliny Salcis Salame Toscano Affettato In Astuccio 100 g

W skład tej wyjątkowej kiełbasy wchodzi chude mięso i boczek tłusty w proporcji około 5:1. Chude mięso jest najpierw krojone na kawałki i siekane, a następnie odkładane na trzy dni do pomieszczeń o temperaturze 0°C. Po tym czasie dodaje się pokrojony w grube kostki boczek. Całość zostaje przyprawiona solą, pieprzem oraz specjalnie dobranymi ziołami, po czym farsz umieszczany jest w naturalnym flaku.


Proces dojrzewania trwa od trzech do sześciu miesięcy i odbywa się w specjalnych warunkach, gdzie kontrolowana jest temperatura w zakresie 10–12°C.


Wysokiej jakości salami pokrywa się charakterystycznym białym nalotem z pleśni, który świadczy o autentyczności wyrobu oraz odpowiednio długim procesie dojrzewania.


Składniki: mięso wieprzowe, naturalne aromaty, sól, pieprz, czosnek, naturalne przyprawy, askorbinian sodu, azotyn sodu, azotan potasu.

Wartości odżywcze - średnia wartość na 100 g:

wartość energetyczna: 1360 kJ/ 328 kcal;

tłuszcze: 28 g,

- w tym 12 g tłuszcze nasycone;

węglowodany: 0 g,

- w tym 0 g cukry;

białka 21 g;

sól 3 g

Nowości

×
×
Ostatnio oglądane