Twardy, pełnotłusty ser niebieski z mleka krowiego 96%. Naturalne składniki. Znany jako król angielskich serów, o chronionej nazwie pochodzenia (DOP) powstaje wyłącznie w regionach Derbyshire, Nottinghamshire i Leicestershire. Produkowany z pełnotłustego mleka krowiego, wyróżnia się intensywnym smakiem, kremową konsystencją oraz charakterystycznymi niebieskimi żyłkami pleśni.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Kraj pochodzenia: Anglia
Opakowanie: 100 g
Skład: pasteryzowane mleko krowie 96%, sól 2%, podpuszczka, posiew pleśni, posiew kwasowy, fermenty mleczne.
Alergeny: Mleko
Wartości odżywcze na 100 g / 100 ml:
Energia 1,700 kJ / 410 kcal
Tłuszcz 35 g
Tłuszcze nasycone 23 g
Węglowodany 0,1 g
Cukier 0,1 g
Błonnik 0 g
Białka 23,7 g
Sól 2 g
Zobacz:
Wszystkie nowości