Skrobia kukurydziana znana jest także jako mazeina. To produkt bezglutenowy w postaci białego proszku o neutralnym zapachu. Świetnie zagęszcza zupy, gulaszu, zbyt rzadki sos, a także pudding, kisiel, krem. Niewielka ilość skrobi kukurydzianej zwiększa wilgotność wypieków bezglutenowych. Sprawdzi się więc do ciast, ciasteczek, placków, a nawet naleśników.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
SKŁADNIKI:
skrobia kukurydziana* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna: 1498 kJ / 353 kcal
Tłuszcz: < 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 87,2 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0,3 g
Sól: 0 g
Zobacz:
Wszystkie nowości