Sosy chilli wyróżnia się wysoką zawartością papryczek chilli: SOS SŁODKI CHILLI 16%. Dzięki temu jest jednym z najlepszych tego rodzaju produktów dostępnych na polskim rynku. Co więcej, marka dba o jakość, oferując sosy bez konserwantów i sztucznych barwników. Sos słodki chilli to niezwykle popularny element kuchni azjatyckiej, szczególnie w daniach chińskich i tajskich, oferujący różnorodne warianty smakowe, które zadowolą nawet najbardziej wymagające podniebienia.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Przepisy:
Mr. Ming poleca: Makaron ryżowy z groszkiem cukrowym i grzybami Makaron zalej wrzątkiem i odstaw na 5 min. Groszek cukrowy, pokrojoną w paski paprykę, grzyby oraz czerwoną cebulę podsmaż na łyżce oliwy w woku lub na dużej patelni. Dopraw według uznania. Całość połącz i posyp ziarnem sezamu. Do dania dodaj Sos słodki chilli Mr. Ming i ciesz się smakiem orientu.
Rodzaj opakowania:Butelka
Propozycje zastosowania:
✔︎ jako dip do różnych potraw
✔︎ do marynowania mięs
✔︎ jako sos do dań z woka
Dodatkowe informacje: Produkt odpowiedni zarówno dla wegan, jak i wegetarian. Nie zawiera glutaminianu sodu, co jest istotną informacją dla osób z alergiami.
Zalecenia dotyczące przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć przed upływem daty ważności.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Składniki: woda, cukier 30%, chilli 16%, czosnek, skrobia z tapioki, kwas octowy, sól, guma ksantanowa.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 714 kJ / 170 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0 g
Węglowodany: 41,6 g
w tym cukry: 36,3 g
Białko: 0,7 g
Sól: 0,05 g
Zobacz:
Wszystkie nowości