Sos sojowy z dodatkiem ekstraktu z grzybów. Barwa jest zdecydowanie ciemniejsza, niż w przypadku klasycznych sosów sojowych. Doskonale sprawdzi się do cięższych dań mięsnych, jak gulasze, do grillowanych owoców morza, czy do niektórych marynat. Sos ma charakterystyczny grzybowy zapach, ziemisty, dość słony smak. Niezastąpiony w kuchni chińskiej.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Składniki: Sos sojowy 70% (woda, sól, odtłuszczone ziarna soi 12,6%, pszenica), barwnik E150a, cukier, wzmacniacz smaku E 621, ekstrakt z grzybów słomianych 0,01% (woda, sól, grzyby słomiane 3,5%).
Wartości odżywcze na 100g/100ml:
Wartość energetyczna (kJ i kcal)
765 kJ / 180 kcal
Tłuszcz (g)
<0,5 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone (g)
<0,1 g
Węglowodany (g)
36 g
W tym cukry (g)
6,5 g
Białko (g)
9,0 g
Sól (g)
18,4 g
Zobacz:
Wszystkie nowości