Sos żurawinowy przygotowujemy z najlepszych owoców, które podgrzewamy do temperatury ok. 80 st, przecieramy przez sito a następnie zagęszczamy z niewielką ilością cukru i pasteryzujemy. Dzięki krótkiemu, prostemu procesowi produkcji zachowana jest większość wartości odżywczych świeżych owoców. Niewielki dodatek cukru łagodzi kwasowość żurawin. Sos żurawinowy ma tylko 109 kcal na 100 g. Dość gęstą konsystencję sosu uzyskujemy bez dodatku substancji zagęszczających – tylko na skutek odparowania wody, więc sos nie zawiera glutenu. Aby można było zużyć całą zawartość opakowania, a jednocześnie nie zaśmiecać środowiska plastikowymi butelkami, zdecydowaliśmy się produkować sos w szklanym słoiku z wygodnym szerokim gwintem.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Opakowanie 235g.
Zobacz:
Wszystkie nowości