Szynka serrano to przysmak hiszpański - szynka dojrzewająca, produkowana z udźca wieprzowego, znana w całej Europie. To surowe mięso wieprzowe, które dojrzewa od kilku miesięcy nawet do kilku lat. Cechami charakterystycznymi szynki serrano są jest wyjątkowa kruchość, delikatny smak oraz specyficzny aromat.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Ostatnio zamówiłam pierwszy raz i miłe zaskoczenie, szynka pyszna
Oryginalna hiszpańska szynka dojrzewająca, wytwarzana z najwyższej jakości mięsa wieprzowego. Proces suszenia przeprowadzany w ściśle kontrolowanych warunkach trwa co najmniej 9 miesięcy, nadając produktowi jego wyjątkowy smak i aromat.
Wyróżnia się szczególnymi cechami:
- Struktura: Jednolita, delikatnie włóknista, jędrna i zwarta, ale jednocześnie nie przesadnie twarda.
- Barwa i wygląd przekroju: Kolor waha się od subtelnie różowego do intensywnie fioletowo-czerwonego w chudszej części mięsa. Przekrój pozostaje jednolity.
- Smak i aromat: Mięso charakteryzuje się subtelnie słonym smakiem z delikatną nutą wyrafinowanego aromatu, który jest jednym z wyróżników produktu.
Kraj pochodzenia: Hiszpania
Waga: 100 g
Skład: szynka wieprzowa, sól, dekstroza, przeciwutleniacze i konserwanty.
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 897 kJ / 214 kcal, Tłuszcz: 9,7 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,9 g, Węglowodany: <0,8 g, w tym cukry: <0,75 g, Białko: 31,64 g, Sól: 4 g.
Zobacz:
Wszystkie nowości