Włoskie czerwone wino o zniewalającym rubinowym kolorze z fioletowymi refleksami, charakteryzujące się głębokim smakiem ciemnych owoców takich jak śliwki czy jagody. powstałe z odmiany winogron Nero di Troia, pochodzących z regionu Puglia we Włoszech. Oznaczenie IGP (Indicazione Geografica Protetta) potwierdza, że produkt spełnia określone standardy jakości. Znalazło się w elitarnym gronie najlepszych win czerwonych we Włoszech. To wino, które gwarantuje wyjątkową przyjemność!
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Czerwone wina z południowych Włoch słyną ze swoich głębokich, ciepłych i owocowych charakterystyk, których podstawą często jest szczep Nero d'Avola.
Jeden z najważniejszych regionów winiarskich we Włoszech, oferuje wina o wyraźnym odbiciu swojego śródziemnomorskiego klimatu. Te wina są nie tylko szeroko dostępne, ale również wyróżniają się wysoką jakością.
Świetnym reprezentantem tego regionu jest Mancinello Di Troia. Zachwyca on głębokim, ciemnym kolorem i bogatym aromatem dojrzałych, czarnych owoców, które eksponują się również na podniebieniu. Miękkie, doskonale zbalansowane taniny nadają temu winu wyjątkową elegancję. Długie, harmonijne wykończenie sprawia, że degustacja staje się niezapomnianym doświadczeniem.
Trunek doskonale komponuje się z potrawami mięsnymi, takimi jak pieczone mięso czy dziczyzna.
Nagrody: Złoty Medal Concours Berliner Wein Trophy
Kraj pochodzenia: Włochy
Kolor: czerwony, wytrawny
Różnorodność winogron: 100% Nero di Troia
Alkohol: 15% obj.
Objętość: 750 ml
Skład: zawiera siarczyny
Zobacz:
Wszystkie nowości