Laski wanilii z Madagaskaru - najbardziej ceniona odmiana, zwana wanilią Bourbon, pochodzi właśnie z Madagaskaru i uchodzi za prawdziwy symbol jakości. To doskonały dodatek nie tylko do wypieków, ale także do wielu innych potraw. Te laski wanilii mają imponującą długość około 30 cm i są pełne drobnych, czarnych nasion o intensywnym aromacie.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Wanilia znana była już w czasach starożytności, kiedy używali jej Aztekowie. Najbardziej ceniona odmiana, zwana wanilią Bourbon, pochodzi właśnie z Madagaskaru i uchodzi za prawdziwy symbol jakości. Nazwa "Bourbon" odnosi się do ich pierwotnego pochodzenia z wyspy Reunion, dawniej zwanej Bourbon.
Są to waniliowe laski Bourbon pochodzące z Madagaskaru, uznawane za najlepszą odmianę tej przyprawy - charakteryzują się miękką, giętką strukturą i głębokim brązowym kolorem, a także intensywnym, unikalnym smakiem i aromatem
Po otwarciu opakowania najlepiej przechowywać je szczelnie zamknięte w szklanym słoiku, ale nigdy w lodówce.
Oprócz klasycznego zastosowania w cukiernictwie poleca się umieszczenie laski wanilii w pojemniku z miodem lub cukrem. Dzięki temu uzyskacie wyjątkowy aromat, który wzbogaci te produkty.
Kraj pochodzenia: Madagaskar
Waga: 15 g
Zobacz:
Wszystkie nowości