Ze swoim słomkowo żółtym kolorem i eleganckim aromatem owoców, migdałów, cytrusów i nut tropikalnych - Masso Antico Fiano Appassito stanowi kolejną perłę z Apulii. W ustach jest świeże i harmonijne, z długim i przyjemnym finiszem.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Winogrona są zbierane ręcznie i umieszczane w małych skrzyniach. Po dostarczeniu do piwnicy część winogron poddawana jest procesowi suszenia w kontrolowanej temperaturze w celu wzmocnienia smaków i zwiększenia naturalnego poziomu cukru.
Winifikacja odbywa się w zbiornikach ze stali nierdzewnej. Część wina poddawana jest starzeniu trwającemu 3 miesiące w dębowych beczkach, a następnie miesza się ją z pozostałą częścią, nadając produktowi końcową strukturę.
Idealnie pasuje do surowych lub gotowanych skorupiaków, sushi, lekkich sosów czy świeżych serów.
Temperatura serwowania: 10 ° - 12 °C.
Nagrody Masso Antico Fiano del Salento da Uve Leggermente Appassite IGT 2017:
Zobacz:
Wszystkie nowości