Zestaw składa się z czterech mistrzowsko zdobionych i ręczne robionych pierniczków: dwóch większych zajączków ozdobionych kwiatowymi motywami oraz dwóch mniejszych, udekorowanych eleganckim białym królewskim lukrem. Każdy z elementów tegorocznej kolekcji zachwyca precyzją wykonania i unikalnymi florystycznymi wzorami. Aromatyczne, korzenne ciastka nie tylko doskonale smakują, ale i wyróżniają się wizualnym urokiem, stanowiąc oryginalny upominek dla bliskich.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Pierniki stworzone na bazie naturalnego miodu i masła, są również fantastycznym pomysłem na prezent dla osób ceniących pięknie wykonane rękodzieło o unikatowym charakterze. Kolekcja powstała dzięki współpracy z utalentowaną młodą artystką Amelią Korczak, której wyjątkowe ilustracje ozdobiły piernikowe zajączki.
Sposób pakowania: pierniki pakowane są w elegancki sposób – starannie zawinięte w bibułkę i umieszczone w firmowym pudełku z kolażem autorstwa Aleksandry Morawiak, co dodaje całości wyjątkowego charakteru.
Skład: mąka pszenna (gluten), miód pszczeli, cukier, masło (mleko), ciemna czekolada [(miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyna sojowa), aromat naturalny (wanilia)], woda, przyprawa piernikowa (cynamon, imbir, kolendra, goździki, kardamon, gałka muszkatołowa, ziele angielskie, anyż), substancja spulchniająca (difosforan sodu, węglan sodu), cukier puder (sacharoza, glukoza), białko jaja, sok z cytryny.
Pierniczki mogą zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych, laskowych i włoskich.
Wartość odżywcza w 100g wielkanocnych pierniczków:
wartość energetyczna (2332 kJ/556 kcal),
tłuszcz (35,1g),
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (21,0g),
węglowodany (49,1g),
w tym cukry (47,5g),
białko (9,3g),
sól (0,26g).
Zobacz:
Wszystkie nowości