logowanie logowanie
icon like 0 ulubione
icon wishlist wishlista
basket
0,00 zł
0
Brak produktów w koszyku
Brak produktów w koszyku
Zarejestruj się i zyskaj produkty warte nawet 150 zł za 1 grosz! Zaloguj się lub załóż konto. Uwaga oferta powiązana z historią zamówień danego klienta
Producent:
Dodaj do ulubionych

Venchi 90% Extra Dark Bar czekolada ekstra gorzka (kakao: min. 90%) 70 g

Zobacz opinie
Podziel się opinią

Maksymalnie wytrawna, 90% ciemna czekolada Venchi o głębokim, długim finiszu i eleganckich nutach kwiatowo-owocowych. Stworzona z wyselekcjonowanych mas kakao z Ameryki Południowej, zachwyca czystością smaku i aksamitną strukturą. Idealna do świadomej degustacji, pairingów z herbatami ziołowymi, nalewkami i winami deserowymi. Tabliczka 70 g, bez kompromisów w jakości i składzie. Produkt bez glutenu. Wybrana przez Ambasadora Smaku Kultura Smaku – wybór dla koneserów. Dodaj do koszyka i poznaj pełnię ciemnego kakao.

Produkty bezglutenowe Venchi 90% Extra Dark Bar czekolada ekstra gorzka (kakao: min. 90%) 70 g

Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu

Venchi Tavoletta Extra Fondente 90% to hołd dla czystego kakao: wytrawna, głęboka i elegancka, z nutami kwiatowo-owocowymi – wyszukane, dostępne dla każdego.

Specyfikacja

Składniki: masa kakaowa, cukier, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy. Bez glutenu.


Alergeny: soja. Może zawierać: orzechy i mleko.


Wartości odżywcze (na 100g)
Energia 2558 kJ / 619 kcal

Tłuszcz 52,0 g

– w tym kwasy nasycone 31,2 g

Węglowodany 18,6 g

– w tym cukry 8,1 g

Białko 12,3 g

Sól 0,22 g

Historia i filozofia: Kultura Smaku wybiera

Venchi od 1878 roku tworzy czekolady o jasnym rodowodzie surowców i powtarzalnej jakości. Wybieramy tę tabliczkę za czystość składu, szlachetny profil kakao i transparentność pochodzenia – to nasz znak Qltura Quality.

Sekrety smaku

Delektuj się powoli – w temperaturze pokojowej, by uwolnić aromaty kakao.

  • Parowanie: napary ziołowe i owocowe, likiery, destylaty starzone, wina passito
  • Deser: skórka pomarańczy, konfitura wiśniowa, migdały prażone
  • Serwowanie: kostki 5–8 g, 2–3 minuty rozpuszczania na podniebieniu

Nowości

×
×
Ostatnio oglądane