Intensywnie słomkowożółty kolor, posiada bukiet egzotycznych owoców takich jak mango i żółta brzoskwinia ozdobiony nutami mineralnymi i ziołowymi. Na podniebieniu jest świeży i mineralny, ze słodkimi ziołami i wibrującą kwasowością przypominającą limonkę i cedr, kiwi i mandarynki. Trwałe wykończenie o doskonałej miękkości i aromatycznym ładunku.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Sauvignon Blanc Black Label pochodzi z regionu Marlborough w Nowej Zelandii, a w szczególności z obszarów Waihopai i Upper Wairau Valley.
Po zbiorze winogrona poddawane są tłoczeniu z krótkim odstawieniem moszczu w kontakcie ze skórkami. Fermentacja odbywa się w stali z dodatkiem różnego rodzaju drożdży. Część sfermentowanego wina jest przeznaczona do fermentacji malolaktycznej. Wino jest następnie składane i butelkowane.
Szczególnie nadaje się do ryb, skorupiaków i białych mięs z sosami lub grilla.
Zobacz:
Wszystkie nowości