Produkt bezglutenowy. Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów mleka (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
SKŁADNIKI
skrobia
kukurydziana*, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* 20%
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z ½
l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać ½ szklanki. Do pozostałego mleka dodać 2
łyżki cukru (40 g) i pozostawić do zagotowania.
Do ½ szklanki mleka wsypać
zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z
mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do
szybkiego spożycia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PRODUKTU
PRZED PRZYGOTOWANIEM
Warość energetyczna: 1405 kJ / 331
kcal;
Tłuszcz: 2,3 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4
g;
Węglowodany: 73 g;
w tym cukry: <0,5 g;
Białko: 4,8 g;
Sól:
0,03 g;
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed
słońcem.
Zobacz:
Wszystkie nowości