logowanie logowanie
icon like 0 ulubione
icon wishlist wishlista
basket
0,00 zł
0
Brak produktów w koszyku
Brak produktów w koszyku
Dodaj do ulubionych
Dodaj do wishlisty

Bumbu Rum Company Bumbu Xo Rum 40% 0,7l

Podziel się opinią

Rum Bumbu XO produkowany jest w działającej od 120 lat panamskiej destylarnii. Długi okres dojrzewania nadaje rumowi zapach, któremu trudno się oprzeć: charakterystyczne aromaty wanilii, palonego dębu oraz toffee. Smak natomiast zaskakuje prawdziwie egoztycznymi karaibskimi niuansami: wyczuwalne nuty kawy, przypraw i skórki pomarańczy. Idealne do picia samodzielnie, z lodem lub jako dodatek do koktajli.

Cena:
151,11 PLN szt.
Dodaj do ulubionych
Dodaj do wishlisty
Zapytaj o produkt
Ekspresowa wysyłka
Ekspresowa wysyłka

Wysyłka nawet tego samego dnia

Bezpieczna płatność
Bezpieczna płatność

Sklep posiada certyfikat SSL

Gwarancja satysfakcji
Gwarancja satysfakcji

Tysiące zadowolonych klientów

Rumy Bumbu Rum Company Bumbu Xo Rum 40% 0,7l

Piracka spuścizna - rum Bumbu

Każdy, kto wejdzie we wspaniały świat rumu, szybko przekonuje się, że jest to podróż rozległa, ekscytująca i różnorodna. Rum to jeden z najstarszych alkoholi destylowanych. To zadziwiający trunek z bogatą przeszłością. Był w wielu miejscach, widział ważne wydarzenia, a nawet brał w nich udział.

Poznaj jedną z pereł pirackiego trunku - rum Bumbu. Legendarny, rozlewany na Barbadosie, w którego skład wchodzą destylaty z trzciny cukrowej uprawianej w ośmiu różnych krajach, a jego najstarsze komponenty były starzone nawet 15 lat w beczkach po bourbonie.

Zaczęło się od piratów - Why is the Rum Gone?

Można powiedzieć i nie będzie w tym wiele przesady, że rum Bumbu ma swoje początki w XVI i XVII wieku, kiedy żeglarze i kupcy z Indii Zachodnich dodawali do rumu karaibskie owoce i przyprawy, żeby wzmocnić jego smak, nazywając go właśnie “Bumbu”. Współczesna wersja oryginalnego Bumbu wytwarzana jest w niewielkich partiach i poddawana kupażowi. Sącząc rum Bumbu w jego bukiecie odnajdziemy aromaty wanilii, karmelu, dębu, cynamonu i prażonych orzechów.

Bumbu od kuchni

Rozpoznawalny na całym świecie rum Bumbu już od ponad 120 lat nieprzerwanie wytwarzany jest w destylarni na Barbadosie. Jej początki plasuje się na 1893 rok.

Rum Bumbu jest destylowany w dwóch ciągłych alembikach. Tajemnicą gorzelni i sposobu wykonania są używane podczas fermentacji drożdże.

Po procesie destylacji i długiego starzenia Bumbu jest mieszany z naturalnymi składnikami pochodzenia karaibskiego, znów mieszany, a na koniec butelkowany i zakorkowany.

Rum Bumbu powstaje z melasy pozyskiwanej z najlepszej trzciny cukrowej Zachodnich Indii i wody filtrowanej przez wapień z Barbadosu, dzięki czemu powstały trunek ma wyjątkowo zrównoważoną gładką teksturę.

Jaki jest rum Bumbu?

Na paletę aromatyczno-smakową Bumbu składa się sposób mieszania destylatów z naturalnymi składnikami, wyjątkowo czysta woda użyta do produkcji i minerały zawarte w trzcinie cukrowej.

Dzięki temu rum z Barbadosu charakteryzuje się miękką teksturą i wyczuwalną nutą wanilii oraz bananów.

Już teraz poczuj smak Bumbu

Po odkorkowaniu butelki rumu Bumbu poczujemy aromat karmelu, cynamonu, przypraw korzennych i prażonego dębu. Pierwszy łyk wyłoni suszone owoce, karmel, banany, orzechy i melasę, natomiast finisz przypomina słodką nutę korzenną połączoną z karmelem.

Doznania degustacyjne, jakie ma do zaoferowania legendarny rum Bumbu, czekają na Ciebie. Zabierz się w przyjemną podróż na Barbados. 

Nowości

×
×
Ostatnio oglądane