Block de Fois Gras d`Oie marki Castaing - dwie gotowe do podania porcje bloku z gęsiej wątroby (Label Rouge). Foie gras produkowane z gęsi hodowanych na wolnym wybiegu i karmionych naturalną kukurydzą wyróżnia się autentycznym i niezapomnianym smakiem. Przyprawiane ręcznie wyłącznie solą i pieprzem, starannie dobranym i dodawanym na ostatnim etapie produkcji, co pozwala wydobyć pełnię jego aromatu. Elegancka porcja „na raz” do pieczywa. Zanurz się w tym kulinarnym doświadczeniu, które oddaje hołd tradycyjnej sztuce kulinarnej południowo-zachodniego regionu Francji.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Castaing ściśle współpracuje z tradycyjnymi lokalnymi gospodarstwami, gdzie hodowcy bazują na wieloletnim doświadczeniu, przestrzegając rygorystycznych norm jakości zgodnych z wymaganiami Label Rouge. Certyfikat ten potwierdza, że okres wzrostu gęsi wynosi co najmniej 102 dni, zwierzęta hodowane są na otwartych obszarach w otoczeniu natury i karmione wyłącznie naturalną, pełnoziarnistą kukurydzą. Dzięki pełnej kontroli nad każdym etapem produkcji Castaing gwarantuje pełną identyfikowalność i pochodzenie swoich produktów.
Marka prezentuje swoje tradycyjne rodzinne receptury w nowoczesnych i eleganckich opakowaniach. Odkryj zachwycające foie gras de d'Oie z Maison Castaing. Bogaty i wyrazisty w smaku produkt powstaje ze starannie wyselekcjonowanych gospodarstw.
Kraj pochodzenia: Francja
Masa netto: 80 g (2 x 40 g)
Składniki: gęsi foie gras 88%, woda, porto, sól, przyprawy, cukier, askorbinian sodu (antyoksydant), azotyn sodu (konserwant). Alergeny: jedynie siarczyny (z wina porto).
Wartości odżywcze (100 g):
Energia 1719 kJ / 411 kcal
Tłuszcz 39 g
- w tym nasycone 13 g
Węglowodany 4,6 g
- w tym cukry <0,5 g
Białko 10 g
Sól 2,7 g.
Przechowywanie: Trzymaj w chłodnym, suchym miejscu.
Sugestia Przygotowawcza: Wyjmij go z lodówki 15 minut przed przecięciem cienkim ostrzem noża ogrzewanym ciepłą wodą.
Zobacz:
Wszystkie nowości