Burrata, czyli "maślany" w języku włoskim, to świeży ser wyprodukowany z połączenia sera mozzarella i śmietanki. Zewnętrzna cienka powłoka jest twarogiem typu pasta filata z krowiego lub/i bawolego mleka, a wnętrze zawiera miękką, klejącą, ciągnącą się mieszaninę twarożku i świeżej śmietany. Ser pochodzi z regionu Apulii we Włoszech, znanego z hodowli owiec i rolnictwa. Po rozcięciu Burraty, wypływa jej kremowe wnętrze. Krem ma bogaty, maślany smak. Burrata jest zwykle podawana świeża o temperaturze pokojowej. Dobrze komponuje się do sałatek, chrupkiego chleba i prosciutto, świeżych pomidorów z oliwą z oliwek i spaghetti.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Skłądniki: pasteryzowane MLEKO krowie, ŚMIETANKA, sól, podpuszczka, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Wartości odżywcze w 100 g:
Wartość energetyczna 248 kcal
Tłuszcz 19,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 13,2 g
Węglowodany 1,9 g
w tym cukry 1,9 g
Błonnik g
Białko 16,6 g
Sól 0,98 g
Zobacz:
Wszystkie nowości