Mozzarella di bufala Campana DOP jest prawnie chronionym specjałem z regionu Kampanii-produkowanym najczęściej w prowincjach Caserta oraz Salerno. Jest on często nazywany Królową Morza Śródziemnego lub Białym Złotem ze względu na swoją wysoką jakość. Popularna „Bufala” jest produkowanego wyłącznie z pełnego mleka Bawolic
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Chciałoby się jeść i jeść, bardzo delikatna i kremowa!
Produkt jest bardzo delikatny- musi być bezwzględnie przechowywany w zalecanych temperaturach. Ma bardzo krótka datę przydatności do spożycia ( kilka, kilkanaście dni), której nie wolno wydłużać żadnymi środkami chemicznymi.
Dla uzyskania optymalnych walorów smakowych zaleca się wyjęcie produktu z lodówki na ok. 1 godzinę przed spożyciem.
Zobacz:
Wszystkie nowości