Naan to rodzaj indyjskiego placka idealnie komponującego się z curry lub dipami. Wystarczy podgrzać w piekarniku przez 5-6 minut, a następnie serwować z ulubionym indyjskim curry albo smakowitymi pastami i dipami. Doskonale sprawdza się także jako baza do pizzy! W indyjskiej kuchni naan może być zamiennikiem ryżu w daniach curry. Świetnie nadaje się też jako wieczorna przekąska do maczania w hummusie lub różnego rodzaju smarowidłach.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Naan to płaski drożdżowy chlebek, popularny w kuchni indyjskiej. Idealny do curry lub do innych past. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Opakowanie zawiera 2 chlebki naan.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Chlebek wyjąć z opakowania, lekko zwilżyć wodą i piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200°C przez 5-6 minut.
Składniki: mąka PSZENNA*, woda, olej słonecznikowy*, sól morska, białko grochu*, płatki ziemniaczane*, czarnuszka*, substancja zagęszczająca: guma guar*, drożdże*. (*certyfikowany składnik ekologiczny).
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, MLEKO, ORZECHY, GORCZYCĘ, ŁUBIN i NASIONA SEZAMU
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g:
Wartość energetyczna: 814 kJ/193 kcal
Tłuszcz: 2,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 34 g
w tym cukry: 0,9 g
Błonnik: 3,2 g
Białko: 6,9 g
Sól: 1,8 g
Zobacz:
Wszystkie nowości