Wyśmienity makaron jajeczny tworzony z pszenicy durum pochodzącej z południowych Włoch i zawierający aż 25% jaj. Jest doskonałą podstawą do kremowych sosów śmietanowych oraz świeżych, prostych sosów pomidorowych.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Tagliatelle Classica to klasyczny włoski makaron znany przede wszystkim w regionie Emilia-Romagna. Jest formowany na kształt długich, płaskich wstążek.
Kraj pochodzenia: Włochy
Pojemność | Waga: 250 g
Skład: kasza z PSZENICY durum, JAJA (35%).
Wartość odżywcza na 100 g:
Wartość energetyczna 1566 kJ/ 374 kcal
Tłuszcz 4,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3 g
Węglowodany 68,7 g
w tym cukry 2,9 g
Białko 14,2 g
Sól 0,1 g
Zobacz:
Wszystkie nowości