Intensywnie mahoniowy kolor ewidentnie ukazuje lata spędzone w dębowych beczkach. Zapach ujawnia subtelne dębowe aromaty majaczące wraz ze świeżą wanilią i kwiatowymi tonami. Claude Chatelier extra w smaku eksploduje nutami białego pieprzu z ciemną czekoladą, po których ujawniają się nuty wyprawianej skóry i liści tytoniu.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Claude Chatelier Cognac powstaje wyłącznie z najlepszych wyselekcjonowanych win pochodzących z najbardziej cenionych winnic. Do destylacji wykorzystywane są małe miedziane alembiki o pojemności 25 hl, zgodnie z dawną techniką tradycyjną dla regionu Charante. Claude Chatelier Cognac nieśpiesznie dojrzewa w małych beczkach z dębu pochodzącego z lasów Limousine. Ciemne i wilgotne piwnice usytuowane są tuż pod powierzchnią ziemi, zapewniając idealne warunki do transformacji winnego destylatu w doskonały Cognac. Mistrz Piwnic tworzy swoje wiekopomne dzieło zestawiając i mieszając różne koniaki dla stworzenia wyjątkowo zbalansowanego trunku.
Zobacz:
Wszystkie nowości