Kulinarna uczta na najwyższym poziomie oraz wyjątkowy symbol włoskiego mistrzostwa w sztuce cukierniczej. Fiasconaro x Dolce & Gabbana La Colomba to luksusowy wypiek drożdżowy, który zachwyca swoim kunsztem i niepowtarzalnym smakiem. Dodatkowo dołączony jest słoik z kremem czekoladowym. Zestaw zamknięty w kolekcjonerskiej RÓŻOWEJ puszce, jest doskonałym połączeniem tradycji rzemieślniczej i włoskiej elegancji. Zapakowany dodatkowo w stylową torbę prezentową Dolce & Gabbana, co podkreśla ekskluzywny charakter produktu premium. Wyprodukowano na Sycylii we Włoszech
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Otulony polewą z gorzkiej czekolady oraz wykwintną sycylijską konfiturą z poziomek leśnych, wypiek ten stanowi prawdziwą celebrację sztuki cukierniczej. Intensywne kawałki czekolady w aksamitnym cieście dodają bogactwa smaku i harmonii, a owocowy aromat konfitury wnosi wyjątkową głębię kompozycji.
Integralną częścią tego zestawu premium jest sycylijski krem czekoladowy, idealny do smarowania, który podkreśla aksamitną teksturę i wielowymiarowy charakter wypieku. Całość dopełnia elegancki nożyk, pozwalając na celebrację każdego kęsa w stylu pełnym wyrafinowania.
Produkt zapakowany jest w kolekcjonerską puszkę zaprojektowaną przez Dolce & Gabbana, w subtelnych odcieniach niebiesko-białych. Puszka zdobiona tradycyjnymi sycylijskimi wzorami i kolorami inspirowanymi śródziemnomorską kulturą to nie tylko praktyczne opakowanie, ale także prawdziwe dzieło sztuki użytkowej. Taki zestaw stanowi zarówno kulinarne arcydzieło, jak i doskonały prezent dla miłośników włoskiej kuchni czy kolekcjonerów unikalnych przedmiotów. Dodatkowo zawiera stylową torbę prezentową Dolce & Gabbana, co podkreśla ekskluzywny charakter produktu.
Kraj pochodzenia | Region: Włochy, Sycylia
Opakowanie: 800 g + 200 g, babka i słoik kremu czekoladowego w metalowej kolekcjonerskiej różowej puszcze + opakowanie kartonowe
Skład Colomba 800 g: mąka pszenna, masło, cukier, czekolada sycylijska10% (masa kakaowa, cukier trzcinowy), jaja świeże 9,6%, odtłuszczone kakao 9% (pasta kakaowa, cukier, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat wanilii), konfitura z poziomek 8,4% (poziomki (110 g owoców na 100 g), cukier, sok z cytryny), żółtko z jajka świeżego 4,3%, naturalne drożdże (zawiera mąkę pszenną, drożdże), granulat truskawkowy (2,8%) (owoce (sok truskawkowy, przecier truskawkowy, przecier jabłkowy, sok wiśniowy), cukier, syrop fruktozowy, mąka ryżowa, substancje żelujące: pektyna; masło kakaowe, regulatory kwasowości: kwas cytrynowy; naturalne aromaty), przecier z poziomek 1,7% (poziomki 75%, cukier, syrop glukozowy, kwas cytrynowy, sok z cytryny), miód sycylijski, inwertowany cukier, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, masło kakaowe, odtłuszczone mleko w proszku, sól, naturalny aromat waniliowy.
Może zawierać orzechy (migdały, orzechy laskowe, pistacje, orzechy włoskie), łubin, gorczycę.
Skład krem czekoladowy 200g: cukier trzcinowy, orzechy laskowe (Corylus Avellana), olej słonecznikowy, czekolada sycylijska (13%) (masa kakaowa, cukier trzcinowy. Kakao: min. 70%), kakao. Może zawierać orzechy (migdały, pistacje) i sezam.
Wartości odżywcze Colomby na 100 g:
energia 1635 kJ/390 kcal
tłuszcze 18 g
w tym nasycone 12 g
węglowodany 48 g
w tym cukry 31 g
białko 7,3 g
sól 0,35 g.
Wartości odżywcze kremu czekoladowego na 100 g:
energia 2228 kJ/533 kcal
tłuszcze 29 g
w tym nasycone 4,3 g
węglowodany 59 g
w tym cukry 56 g
białko 5,3 g
sól 0 g.
Zobacz:
Wszystkie nowości