Matcha z miętą pieprzową i 60% orzechów laskowych z Piemontu oparta jest na wysokiej jakości składnikach. Matcha pochodzi od uznanej japońskiej firmy Meiyo, która słynie z precyzyjnej selekcji oraz produkcji doskonałej herbaty. W składzie znajdują się także orzechy laskowe Piedmont IGP (60%). Wyprodukowano we Włoszech.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Matcha pochodzi od uznanej japońskiej firmy Meiyo, która słynie z precyzyjnej selekcji oraz produkcji doskonałej herbaty. Wyhodowana w renomowanym regionie Uji, znanym z herbat Gyokuro i Tencha, ta herbata jest cieniowana i mielona kamieniem, co daje napar o kremowej konsystencji oraz autentycznym smaku, pełnym umami i naturalnej słodyczy.
Oznaczenie IGP gwarantuje użytkownikom i konsumentom wysoką jakość oraz autentyczność produktu. Produkt powstaje dzięki rafinacji prażonych orzechów laskowych z Piemontu IGP, które są wybierane poprzez sortery optyczne, a w drugim etapie przechodzą ręczną selekcję. Następnie łączy się je z innymi składnikami, takimi jak włoskie mleko w proszku, cukier trzcinowy oraz proszek z liści matchy.
Kraj pochodzenia: Włochy
Opakowanie: słoik, 212 g
Skład: 60% orzechów laskowych z Piemontu, cukier, mleko w proszku, proszek matcha 5%, lecytyna słonecznikowa
Wartości odżywcze (na 100g):
Wartość energetyczna 2256 kJ/ 539 kcal
Tłuszcz 35,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,6 g
Węglowodany 41,8 g
w tym cukry 40,7 g
Białko 12,6 g
Sól 88,9 g
Zobacz:
Wszystkie nowości