Ten delikatny ser korsykański charakteryzuje się subtelnym smakiem orzechów laskowych. Corsu Vecchiu, znany również jako "Vieux Cors", pochodzi z pięknej wyspy Korsyki we Francji, słynącej z południowego krajobrazu i silnych tradycji. Wytwarzany z mleka korsykańskich owiec, które symbolizują autentyczność lokalnej produkcji, ser ten zawdzięcza swoją wysoką jakość tradycyjnemu kunsztowi i dbałości o detale.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Corsu Vecchiu to ser wytwarzany z mleka korsykańskich owiec. Niepasteryzowany ser prasowany jest produkowany i dojrzewa przez ponad pięć miesięcy w Haute-Corse, w Luccianie, dzięki czemu uzyskuje konsystencję, która jest jednocześnie jędrna i elastyczna. Mleko korsykańskich owiec nadaje mu wyjątkowy smak z delikatnym orzechowym akcentem.
Corsu Vecchiu jest serem rustykalnym, co podkreśla jego naturalna prążkowana skórka. Jego delikatny i szczególny smak prezentuje miękki smak orzecha laskowego. Jego tekstura jest gęsta i lekko tłusta.
Aby w pełni docenić jego słodki smak, podaje się go z pieczywem. Świetnie komponuje się także z dżemem wiśniowym, orzechami włoskimi oraz świeżymi owocami, takimi jak figi czy winogrona.
Kraj pochodzenia: Francja, Korsyka
Skład: pasteryzowane mleko owcze, chlorek wapnia, kultury mleczarskie i dojrzewające, podpuszczka - enzymy pochodzenia zwierzęcego, naturalny karmel.
Wartości odżywcze na 100 g:
Wartość energetyczna: 1598 kJ / 386 kcal
Tłuszcz: 33 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 23,4 g
Węglowodany: 0,2 g
Cukry: 0 g
Białko: 22 g
Sól: 0 g
Zobacz:
Wszystkie nowości