Najwyższej jakości oliwa z oliwek, która powstaje z pierwszego tłoczenia dojrzałych oliwek metodą mechaniczną, bez użycia rozpuszczalników chemicznych i bez procesów rafinacji. Wyprodukowano z oliwek zebranych i tłoczonych w Hiszpanii. Trzy możliwości rozpyłu: spray, krople, płyn.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Bardzo fajna oliwa z różnymi opcjami dozowania, co się przydaje w kuchni
Oliwa extra virgin ma bardzo niski poziom kwasowości, wynoszący maksymalnie 0,8%. Im niższy poziom kwasowości, tym lepsza jakość oliwy. Oliwa extra virgin jest również bogata w antyoksydanty i witaminy, takie jak witamina E i K.
Oliwa extra virgin jest bardzo uniwersalnym składnikiem kuchni i może być używana zarówno na zimno, jak i na gorąco. Może być dodatkiem do sałatek, marynat, sosów, dań duszonych, pieczonych lub smażonych. Oliwa extra virgin najlepiej smakuje, gdy jest używana na surowo, np. w postaci dressingów do sałatek lub jako dip do chleba.
Zobacz:
Wszystkie nowości