Fromage frais Vanille to ser homogenizowany o kremowej, gładkiej konsystencji, przygotowany z mleka krowiego normandzkiego, pasteryzowanego z nutą ekstraktu z wanilii z Madagaskaru. Plasujący się gdzieś pomiędzy jogurtem a serkiem homogenizowanym. W polskich warunkach rynkowych najbardziej przypomina serek homogenizowany waniliowy. Przepyszny i zdrowy!
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Pierwsza produkcja Fromage Frais miała miejsce w 1939 roku, jednak w tamtych czasach była wyłącznie ograniczona. Dopiero w 1973 roku produkty Isigny Sainte-Mère Fromage Frais zaczęły być szeroko dostępne w mleczarniach i sklepach z serami.
Smaki różnych odmian Fromage Frais wywodzą się z bogatej tradycji terroir Isigny znajdującej się w sercu Normandii, pomiędzy Cotentin i Bessin. Lokalny ekosystem pozwala krowom paść się na bujnych, żyznych pastwiskach, co przekłada się na wyjątkową jakość mleka. Receptura pozostaje wierna prostym składnikom i tradycji przekazywanej z pokolenia na pokolenie od 1932 roku – oparta jest wyłącznie na mleku oraz czasie potrzebnym na dojrzewanie produktu.
Charakterystyka produktów:
- Produkowany w całości z normandzkiego mleka, pochodzącego od 380 lokalnych gospodarstw
- Dostępny w dużych opakowaniach o wadze 500 g
- Wielokrotnie nagradzany podczas wystawy rolniczej Concours Général Agricole
- Receptura „czystej etykiety”, gwarantująca brak konserwantów, sztucznych dodatków i barwników
Zapach: waniliowy
Kolor: biały z czarnymi kropkami
Tekstura: gładka
Smak: waniliowy, słodki
Przechowywanie: w temperaturze: +2°C do +6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 7 dni.
Masa netto: 500 g
Składniki: Fromage frais 89,5% [mleko krowie pasteryzowane (pochodzenie: Francja), kultury bakterii mleczarskich]. Ekstrakt waniliowy 10,5% (preparat aromatyzujący z wanilii z Madagaskaru, syrop cukrowy (woda, cukier), zagęstnik: guma ksantanowa, nasiona wanilii wyekstrahowane).
Alergeny: mleko i produkty pochodne.
Wartości odżywcze (na 100 g):
Energia: 583 kJ / 140 kcal
Tłuszcz: 7,8 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,4 g
Kwasy tłuszczowe trans: 0,19 g
Węglowodany: 9,7 g
- w tym cukry: 9,7 g
Błonnik: 1,1 g
Białko: 7 g
Sól: 0,09 g
Sód: 0,04 g
Zobacz:
Wszystkie nowości