Galette bianche di mais Biancoperla od Borgoluce to tradycyjne wafle produkowane z białej kukurydzy Biancoperla, charakterystycznej dla regionu Wenecji. Biało-perłowe, delikatne w smaku z lekką, chrupką konsystencją. To świetna propozycja na przekąskę lub jako baza do kreatywnych aperitifów i kompozycji serowych - chrupiący dodatek do serów, wędlin lub jako samodzielna przekąska.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Kukurydza Biancoperla, uprawiana od XVII wieku w regionie Wenecji Euganejskiej, jeszcze w ubiegłym stuleciu stanowiła podstawę diety wielu mieszkańców, pozwalając na przygotowanie delikatnej, białej polenty, znanej również pod nazwą "polenta di Treviso". Produkt ten wyróżniał się wyjątkowym smakiem i subtelnością.
Wafle z tej kukurydzy powstają poprzez tłoczenie całych ziaren Biancoperla (należących do Slow Food Presidium). Dzięki temu procesowi zachowywane są zarówno zarodki pszenne, jak i naturalne olejki eteryczne, co przekłada się na poprawę doskonałych właściwości organoleptycznych produktu.
Ta wyjątkowa odmiana kukurydzy znana jest z subtelnego, białego koloru oraz delikatnego, lekko słodkiego smaku. Wafle zachowują swój delikatny, lekko orzechowy posmak, który czyni je cenionym wyborem zarówno w wykwintnej kuchni, jak i wśród miłośników autentycznych produktów regionalnych.
Produkty te są całkowicie bezglutenowe, wytwarzane bez żadnych dodatków, co pozwala na zachowanie czystego, naturalnego aromatu i smaku kukurydzy.
Pochodzenie: Włochy, Wenecja.
Skład: kukurydza Biancoperla z Borgoluc, sól.
Wartość odżywcza na 100g: Wartość energetyczna 1632 kJ / 387 kcal; Tłuszcz 5,64 g; nasycone kwasy tłuszczowe 0,93 g; Węglowodany 69,07 g; Cukier 1,4 g; Białko 10,81 g; Sól 0,63 g.
Zobacz:
Wszystkie nowości