logowanie logowanie
icon like 0 ulubione
icon wishlist wishlista
basket
0,00 zł
0
Brak produktów w koszyku
Brak produktów w koszyku
Producent:
Dodaj do ulubionych

Borgoluce Gallette Mais Biancoperla wafle kukurydziane białe 120 g

Zobacz opinie
Podziel się opinią

Galette bianche di mais Biancoperla od Borgoluce to tradycyjne wafle produkowane z białej kukurydzy Biancoperla, charakterystycznej dla regionu Wenecji. Biało-perłowe, delikatne w smaku z lekką, chrupką konsystencją. To świetna propozycja na przekąskę lub jako baza do kreatywnych aperitifów i kompozycji serowych - chrupiący dodatek do serów, wędlin lub jako samodzielna przekąska.

Ekspresowa wysyłka
Ekspresowa wysyłka

Wysyłka nawet tego samego dnia

Bezpieczna płatność
Bezpieczna płatność

Sklep posiada certyfikat SSL

Gwarancja satysfakcji
Gwarancja satysfakcji

Tysiące zadowolonych klientów

Produkty bezglutenowe Borgoluce Gallette Mais Biancoperla wafle kukurydziane białe 120 g

Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu

Kukurydza Biancoperla, uprawiana od XVII wieku w regionie Wenecji Euganejskiej, jeszcze w ubiegłym stuleciu stanowiła podstawę diety wielu mieszkańców, pozwalając na przygotowanie delikatnej, białej polenty, znanej również pod nazwą "polenta di Treviso". Produkt ten wyróżniał się wyjątkowym smakiem i subtelnością. 

Wafle z tej kukurydzy powstają poprzez tłoczenie całych ziaren Biancoperla (należących do Slow Food Presidium). Dzięki temu procesowi zachowywane są zarówno zarodki pszenne, jak i naturalne olejki eteryczne, co przekłada się na poprawę doskonałych właściwości organoleptycznych produktu.


Ta wyjątkowa odmiana kukurydzy znana jest z subtelnego, białego koloru oraz delikatnego, lekko słodkiego smaku. Wafle zachowują swój delikatny, lekko orzechowy posmak, który czyni je cenionym wyborem zarówno w wykwintnej kuchni, jak i wśród miłośników autentycznych produktów regionalnych.


Produkty te są całkowicie bezglutenowe, wytwarzane bez żadnych dodatków, co pozwala na zachowanie czystego, naturalnego aromatu i smaku kukurydzy.

Pochodzenie: Włochy, Wenecja.


Skład: kukurydza Biancoperla z Borgoluc, sól.


Wartość odżywcza na 100g: Wartość energetyczna 1632 kJ / 387 kcal; Tłuszcz 5,64 g; nasycone kwasy tłuszczowe 0,93 g; Węglowodany 69,07 g; Cukier 1,4 g; Białko 10,81 g; Sól 0,63 g.

Nowości

×
×
Ostatnio oglądane