logowanie logowanie
icon like 0 ulubione
icon wishlist wishlista
basket
0,00 zł
0
Brak produktów w koszyku
Brak produktów w koszyku
Zarejestruj się i zyskaj produkty warte nawet 150 zł za 1 grosz! Zaloguj się lub załóż konto. Uwaga oferta powiązana z historią zamówień danego klienta
Dodaj do ulubionych

Latteria Sociale Grana Padano DOP włoski ser krowi twardy dojrzewający | od 100 g

Zobacz opinie
Podziel się opinią

Latteria Sociale Grana Padano DOP odnosi się do renomowanego włoskiego sera produkowanego przez spółdzielnię mleczarską Latteria Sociale Mantova (grupa LSM). Jest to jeden z czołowych producentów tradycyjnego sera Grana Padano chronionego oznaczeniem geograficznym (DOP). Ser twardy, dojrzewający, wytwarzany z surowego, półtłustego mleka krowiego i wyróżnia się ziarnistą strukturą (od której pochodzi określenie "grana"), bogactwem składników odżywczych oraz łagodniejszym, bardziej złożonym smakiem w porównaniu do parmezanu.

Cena:
13,50 PLN / 100g
135,00 PLN / kg

Produkty bezglutenowe Latteria Sociale Grana Padano DOP włoski ser krowi twardy dojrzewający | od 100 g

Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu

Grana Padano nie tylko dostarcza wartości odżywczych, ale również wspiera organizm, poprawiając ogólne samopoczucie konsumenta. Ze względu na swoje właściwości sprawdza się jako produkt odpowiedni dla wszystkich grup wiekowych. Nie wywołuje reakcji alergicznych i może być spożywany przez osoby o różnych wymaganiach dietetycznych.


Charakterystyka:
DOP: Status produktu opatrzonego Chronioną Nazwą Pochodzenia (DOP) gwarantuje, że ser powstaje zgodnie z rygorystycznymi standardami Konsorcjum Ochrony Serów Grana Padano, które regulują każdy etap produkcji.

Składniki: surowe, półtłuste mleka krowie, sól morska, podpuszczka krowia oraz lizozym pozyskiwany z jaj.  

Właściwości odżywcze:  
Dzięki długiemu procesowi dojrzewania Grana Padano cechuje się wysoką strawnością. Jest to produkt naturalnie bezglutenowy, bogaty w białko, wapń oraz fosfor.  

Nowości

×
×
Ostatnio oglądane