Groch jest dobrym źródłem białka. Dostarcza też składniki mineralne, takie jak żelazo, wapń, fosfor, magnez, potas. Poza tym zawiera witaminy z grupy B, które chronią układ nerwowy. Znajduje zastosowanie głównie w tradycyjnych potrawach, takich jak grochówka czy wigilijny groch z kapustą i grzybami. Polecamy także do zup, potraw jednogarnkowych, jako nadzienie do pierogów, past do chleba, pasztetów.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
SKŁADNIKI:
ekologiczny groch żółty 100 %.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna 1302 kJ/310 kcal
Tłuszcz 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 38 g
w tym cukry 8,0 g
Błonnik 26 g
Białko 24 g
Sól 0,04 g
Zobacz:
Wszystkie nowości