Ispirazione Palermo Kazaar to kawa o wyjątkowo intensywnym charakterze, z wysoką zawartością Robusty. Jej ciemne, długie palenie inspirowane jest mistrzostwem sycylijskiej tradycji wypalania ziaren, wzbogaconym o akcenty afrykańskiego i arabskiego dziedzictwa. Sama nazwa Palermo, miasta będącego miejscem styku różnorodnych kultur afrykańskich i arabskich, przywołuje marzycielski nastrój. Niezwykle mocna, syropowata, o wyraźnych nutach pikantnych i drzewnych, zwieńczona gęstą, bardzo ciemną cremą. W opakowaniu znajduje się 10 kapsułek przeznaczonych do systemu NESPRESSO.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Poczuj intensywność goryczy i subtelne nuty pieprzu, które wyłaniają się z bogatej tekstury. Harmonijne połączenie Robusty i Arabiki zabierze cię aż do słonecznego Palermo – jego barw, aromatów i fascynującej historii kształtowanej przez przenikanie kultur.
Cioccolatino - Proces palenia
Ziarna kawy zostały poddane oddzielnemu procesowi palenia, by wydobyć z nich najpełniejszy potencjał aromatyczny i smakowy. Większość Robusty i Arabiki wypalana jest intensywnie, co podkreśla ich głęboką gorycz oraz bogatą konsystencję. Jednak w naszym przypadku ziarna Robusty obrabiane metodą mytą poddaliśmy delikatniejszemu, krótszemu procesowi palenia. Dzięki temu zachowują one swoje łagodniejsze nuty aromatyczne, które harmonijnie dopełniają mieszankę. Styl wypalania Ispirazione Palermo Kazaar odzwierciedla arabskie i afrykańskie korzenie, typowe dla intensywnie ciemnych kaw z południowych Włoch.
Zalecana wielkość filiżanki: Ristretto 25 ml / Espresso 40 ml
Masa netto: (dla 10 kapsułek) 60 g
Profil aromatyczny: Drzewny, korzenny
Składniki: 10 kapsułek aromatyzowanej kawy mielonej i palonej przeznaczonej do systemu NESPRESSO, aromat naturalny - pikantny, drzewny i korzenny.
Zawiera znikome ilości energii, tłuszczu, węglowodanów, białka i soli.
Zobacz:
Wszystkie nowości