Delikatny jogurt wyróżnia się kremową, aksamitną strukturą oraz wyrazistym aromatem karmelizowanych jabłek, dzięki czemu cieszy się uznaniem jako wyjątkowy deser. To ceniony produkt mleczarski powstający z świeżego mleka krowiego. Wersja tego sera o smaku karmelizowanego jabłka jest wytwarzana przez francuską spółdzielnię Isigny Ste Mère, która działa nieprzerwanie od 1909 roku w miejscowości Sainte-Mère-Église. W sercu tej wyjątkowej receptury znajduje się mleko pochodzące z samej Normandii.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
To propozycja, która łączy francuską tradycję kulinarną z wyjątkowym smakiem, zachęcając do odkrycia chwili przyjemności w każdej porcji. Doskonale sprawdza się zarówno jako samodzielny przysmak, jak i w połączeniu ze świeżymi owocami, uzupełniając ich naturalne smaki.
Podsumowanie cech:
- Konsystencja: kremowa, gładka i aksamitna.
- Smak: harmonijne połączenie delikatnego sera z bogatym smakiem karmelizowanego jabłka.
- Zastosowanie: dobrze sprawdza się samodzielnie lub w połączeniach, np. ze świeżymi owocami.
Kraj pochodzenia: Francja, Normandia
Składniki: świeży ser 80% (pasteryzowane mleko krowie (pochodzenie: Francja), fermentacja (mleko)), preparat na bazie karmelizowanych jabłek 20% (kawałki jabłek 50% (pochodzenie: UE), sacharoza, karmel (sacharoza, cukier inwertowany, woda), naturalna skrobia z manioku, woda, substancja zagęszczająca: pektyna owocowa, naturalny aromat.
Wartości odżywcze na 100 g:
Wartość energetyczna 140 kcal / 589 kJ
Tłuszcz 6,4 g
- kwasy tłuszczowe nasycone 4,3 g
Węglowodany 13,6 g
- w tym cukry 13 g
Białka 6,2 g
Sól 0,08 g
Zobacz:
Wszystkie nowości