Manufaktura Kaszubskich Przysmaków Rybnych, czyli Zakręcona Ryba "Kaszubska Baba" – to delikatne fileciki śledziowe w sosie śmietanowym z dodatkiem jabłka i cebulki. W prostym tłumaczeniu, "dziad" to regionalne określenie na śledzia. Śledź został przygotowany w tradycyjny kaszubski sposób - śledź w śmietanie to kwintesencja polskiej kuchni – smaczna, prosta i niezwykle uniwersalna potrawa. Idealna na każdą okazję.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Jednym z najpopularniejszych sposobów serwowania śledzia jest połączenie go z kremowym sosem śmietanowym. Taki dodatek idealnie łagodzi wyrazisty smak ryby, tworząc harmonijną kompozycję, która często pojawia się na prywatkach i rodzinnych przyjęciach.
Duet śledzi z jabłkiem, cebulką i kiszonym ogórkiem to sprawdzona klasyka – podkreśla smak ryby, dodaje świeżości oraz chrupkości.
Śledzie te doskonale komponują się z chlebem lub innym wybranym pieczywem, choć nieoczywistym, ale równie smacznym wyborem są ziemniaki. To połączenie gwarantuje sycący posiłek, które niewątpliwie zadowoli każdego smakosza!
Zalety:
- Wyłącznie tradycyjne i proste składniki
- Śledź idealny na każdą okazję
- Sprawdzony, klasyczny przepis
Pakowanie: szklany słoik
Pojemność: 330 ml
Składniki: Filety śledziowe marynowane (50%): ryba – śledź (Clupea harengus) złowione w morzu (obszar połowu FAO27), woda, kwas octowy, sól. Sos (50%): woda, olej rzepakowy, śmietana 18%, ocet spirytusowy, cukier, jogurt naturalny, sorbinian potasu, musztarda, żółtko w proszku, sól, substancja konserwująca: benzoesan sodu, kwas cytrynowy, cebula marynowana, ogórek konserwowy, substancja konserwująca – E202, jabłko.
Wartości odżywcze (na 100 g produktu):
Wartość energetyczna: 1186 kJ / 286 kcal
Tłuszcz: 24,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,4 g
Węglowodany: 6,8 g
w tym cukry: 6,7 g
Białko: 9,4 g
Sól: 1,92 g
Sód: 0,77 g
Zobacz:
Wszystkie nowości