Delikatny ser kozi o kremowej, miękkiej konsystencji i subtelnej, kwiatowej skórce. Tworzony z najwyższej jakości surowego mleka koziego, pozyskiwanego wyłącznie z jednej stajni zlokalizowanej w pobliżu mleczarni.
Jego cienka, kwiatowa skórka skrywa lekki, kremowobiały miąższ, który zachwyca swoją harmonią smaków. Wyczuwalna słodycz idealnie współgra z delikatną kwasowością oraz subtelnymi nutami mlecznymi i lekkim akcentem charakterystycznym dla serów kozich.
Sery marki Lavialattea zdobyły uznanie na międzynarodowej arenie, sięgając po liczne nagrody w prestiżowych konkursach, takich jak World Cheese Awards i Mondial du Fromage. Produkt rzemieślniczy wykonany z surowego mleka koziego
Kraj pochodzenia: Włochy, Lombardia
Składniki: SUROWE MLEKO KOZIE, podpuszczka, sól
Wartości odżywcze (w 100 g):
Energia: 1490 kJ / 360 kcal
Tłuszcz: 30 g
w tym nasycone: 20 g
Węglowodany: 1,0 g
w tym cukry: 1,0 g
Białko: 20 g
Sól: 0,90 g
Zobacz:
Wszystkie nowości