Leonardi 16 Travasi Balsamic Vinegar to wyjątkowy ekskluzywny produkt, będący owocem wieloletniego doświadczenia i cierpliwej pracy. Proces jej dojrzewania odbywa się w beczkach z drewna jałowca, które wzbogacają smak intensywnymi i pikantnymi nutami aromatycznymi. Ta niezwykła przyprawa zyskuje swe bogactwo w wyniku unikalnego procesu, obejmującego co najmniej 16 starannie przeprowadzonych dekantacji – od największej do najmniejszej beczki.Jest doskonałym przykładem mistrzowskiego rzemiosła, które od zawsze stanowi znak rozpoznawczy Acetaia Leonardi.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Dekantacje wykonywane są wyłącznie w chłodniejszych miesiącach, co gwarantuje pełne rozwinięcie smaku i aromatu produktu. Efektem tego długotrwałego procesu jest idealna równowaga między słodyczą a kwasowością, nadająca przyprawie niepowtarzalny charakter.
Każda butelka pochodzi z limitowanej, numerowanej serii, zapakowanej ręcznie w gustowne pudełko prezentowe. Doskonale komponuje się z pieczonymi i grillowanymi mięsami, dziczyzną, wędlinami czy dojrzałymi serami, dostarczając wyjątkowych doznań smakowych nawet najbardziej wymagającym koneserom.
Objętość netto: 120 ml
Kraj pochodzenia: Włochy
Składniki: moszcz winogronowy gotowany i poddany acetifikacji (zakwaszeniu). Zawiera siarczyny.
Wartość odżywcza w 100 ml produktu:
Wartość energetyczna: 1059 kJ / 253 kcal
Tłuszcz: 0 g,
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 58 g,
- w tym cukry: 58 g
Białko: 1,2 g
Sól: 0,04 g
Zobacz:
Wszystkie nowości