Ekologiczna mąka owsiana uzyskana w wyniku zmielenia ziaren owsa, pozbawionych zewnętrznej, twardej okrywy. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego. Polecamy do wypieku pieczywa mieszanego w połączeniu z mąką pszenną lub żytnią w celu wzbogacenia smaku i poprawienia tekstury. Można ją wykorzystać również do wypieków słodkich, ciasta naleśnikowego, wyrobu blinów, placków.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
SKŁADNIKI
mąka
owsiana wysokobłonnikowa* 100% (zawiera
gluten) (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna - 1479 kJ / 351 kcal
Tłuszcz - 7,1 g,
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,4 g
Węglowodany - 56 g,
w
tym cukry - 1,1 g
Błonnik
- 9,7 g
Białko
- 11 g
Sól
- 0,02 g
INFORMACJA
ALERGENNA
Produkt
zawiera alergen: gluten. Może zawierać alergeny: orzeszki
ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zobacz:
Wszystkie nowości