Makaron spaghetti konjac nie zawiera tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana jest w Chinach i Japonii). To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
SKŁADNIKI
Woda
oczyszczona, mąka konjac*, błonnik owsiany (*certyfikowany
składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Sposób przygotowania I:
Odsączyć na sitku, przepłukać zimną wodą, dodać do ulubionej
potrawy.
Sposób przygotowania II : Gotować minutę, odsączyć, dodać do
ulubionej
potrawy.
Sposób przygotowania III : Smażyć przez minutę na patelni, dodać do
ulubionej potrawy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna 35 kJ / 9 kcal
Tłuszcz: 0 g;
w tym
kwasy nasycone: 0 g;
Węglowodany: 0 g;
w tym cukry: 0 g;
Błonnik: 4
g;
Białko: 0,2 g;
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w
chłodnym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu makaron przechowywać w
czystej wodzie przez maksymalnie 2 dni
Zobacz:
Wszystkie nowości